Am observat ca nu exista un tutorial detaliat despre cum sa instalezi si sa lucrezi cu sursa Metin2, asa ca am decis sa creez eu unul cat mai simplu, pentru ca toata lumea sa inteleaga.
In primul rand, ai nevoie de urmatoarele programe:
- Optional: VDI (vezi mai jos)
I. Instalarea VDI & SURSA
1. Instaleaza fisierul .VDI pe care l-am pus la download (mai jos) pe VirtualBox.
2. Dupa instalare, pune arhiva cu sursa Metin2(.tar.gz) in directorul /usr/src.
3. Dezarhiveaza folosind Putty cu comanda: tar -zxvf sursagame.tar.gz, apoi poti modifica ce doresti in surse.
II. Compilarea Sursei
Nota #1: Daca ai descarcat si instalat VDI-ul furnizat de mine, poti sari peste pasii din urmatorul spoiler!
Nota #2: Deobicei, serverfiles-urile vin la pachet cu propriul VDI. In acest caz, instaleaza-l pe acela si treci direct la pasul 2.
1.
2. Pentru a compila sursa, executa urmatoarele comenzi in Putty:
Code:
cd /usr/src/sursata/Server/game/srcApoi, in ordinea urmatoare:
Daca primesti eroarea No rule to make target[...] , mergi in /usr/src/sursata/Server/game/src, executa aceste doua comenzi si apoi compileaza din nou:
Code:
mv Depend Depend.bakCode:
gmake dep3. Asteapta finalizarea compilarii.
III. Copierea GAME/DB Compilate
Dupa ce compilarea game/db s-a finalizat, mergi la ../Server/db si ../Server/game. Aici vei gasi noile fisiere game si db, pe care le vei inlocui peste cele existente pe serverul tau (folosind FileZilla sau WinSCP) pe care le gasesti deobicei in /usr/home/game/share. Asigura-te ca le setezi permisiunile 777 (IMPORTANT)!
Descarcare
Link VDI (functional):
Date de login VDI:
In zilele urmatoare voi realiza un tutorial video scurt si la obiect, pentru ca cele de pe YouTube au peste 20 de minute.
Sper ca v-am fost de ajutor!

la acest mesaj și conținutul se va afișa automat.