Lucrez la acest tool care monitorizeaza performantele unui smartphone Android, atunci cand o aplicatie este deschisa si genereaza un raport cu privire la min / max picks
Ca si in imagine putem observa RAM, CPU,GPU, FPS. De asemenea exista si battery temperature (pentru a masura device temperature, dar nu a fost inclus in versiunea afisata).
De ce acest lucru? Momentan nu exista nimic online cu privire la acest lucru (care sa si mearga).
M-am luptat saptamani bune ca sa gasesc o solutie potrivita si foarte corecta (cateva calcule matematice din metricele android) doar ca sa pot afisa corect FPS-urile atunci cand o aplicatie este activa / deschisa.
De asemenea, acest tool trebuia fi folosit la munca, dar avand in vedere ca o sa raman curand fara job, o sa ramana un personal project pe care il voi adauga pe GitHub, la portofoliu (desigur, anumite functii fiind cenzurate)
Cu acest tip de tool, e foarte usor si mult mai safe de a testa aplicatiile dezvoltate in-door, in development phase fara a avea grijile de securitate, leaks si asa mai departe.
Cum se foloseste?
Activezi developer tools din device-ul tau android. (1 minut)
Instalezi aplicatia impreuna cu Android Debug Bridges (2 minute)
Rulezi aplicatia
Start Monitoring - incepe sa inregistreze si sa stocheze date in real time cu privire la performante (din charturile prezente)
Useful? Da! poti gasi memory leaks - deschide o sectiune a aplicatiei tale, sau o pagina, sau orice, si vezi cum se comporta in datele afisate! De exemplu, PvZ2 are un short mem leak atunci cand deschizi si inchizi Store-ul, FPS-urile scazand si crescand RAM usage.
Cand va fi gata? Nu stiu, daca apare interes, o voi termina, daca nu, cand o sa am timp, o voi oferii contra unei sume.