Lucrăm la îmbunătățirea site-ului! Este posibil ca unele module să nu funcționeze corect!
11 mesaje

Autor subiect

• Reacții: 64
  • Mesaje utile: 1
  • Status: Modele 3D Metin2: https://avarforge3d.com/
  • Regat: Jinno

Medalii

*Problemă/Întrebare: Cum se mai face hosting local pe pc pe ip sau hamachi de la FreezBSD 12+ ?

*Resursă folosită (sistem/funcție/modificare): Serverfiles M2KSF 2.0 Clean

*Syserr: Nu se pot conecta ceilalți pe server configurat pe IP + portforwarding și nici prin configurației cu hamachi. Acum ceva ani de zile când hostat local era puțin mai diferita interfață freebsd și ma gândesc sa nu greșesc eu undeva sau sa nu fie nevoie de ceva în plus în prezent.

*Fișier(e) cu problema (link pastebin / code): Am luat și un vps de la Contabo, dar nu reușește sa imi preia serverul și am încercat sa merg pe instalarea unui FreeBSD din lista lor și după sa compilez, dar se instalează de 2 zile deja pe vps și ăștia pe partea de suport sunt groaznici.

*Poze / Video:

Menționez ca vreau sa îl hostez doar ca să aibă câteva persoane acces, fac rework pe modelele 3d și texturi vechi, inclusiv directx8 la directx11-12.

Am nevoie sa îl hostez ca să pot testa cu ei viitoarele implementări.

Toate cele bune! :ymhug:
    Rezolvat de Andi » 09 Mai 2025, 17:14

📢 Resurse Metin2 Premium!

Zeci de resurse Metin2 Premium - exclusive și 100% funcționale începând cu 15.99€!.

Vezi resursele Cumpără premium
    Premium
    Premium
    Anunț
  • Reacții: 9
  • Mesaje utile: 0
  • Status: Pierd vremea ^.^
  • Regat: Shinsoo
  • Medalii

Te pot ajuta eu cu instalarea pe contabo, sau incearca https://lowhosting.com/. Sau luxvps dar aici trb sa iti configurezi tu networkul dar te pot ajuta si cu aata daca lasi un id discord.
    Administrator
  • Administrator
  • Reacții: 29032
  • Mesaje utile: 17
  • Server: Saga2 - Soon
  • Discord: [Vezi ID]
    Administrator
    Administrator
    Local pe PC e mult mai complicat de facut decat pe vremuri.

Nu merita efortul! Trebuie modificate mai multe lucruri prin sursa si nici asa nu e garantat ca va merge.

Gasesti host-uri destul de ieftine in ziua de azi, chiar si la 5-6 euro daca vrei ceva de teste.

Pe localhost e pont doar daca vrei sa lucrezi singur, daca vrei "testeri" ai nevoie de host.

Vezi asta: tutoriale/tutorial-configurare-freebsd- ... -t553.html
    Te asteptam si pe serverul de Discord :p - aici ne-am strans toata comunitatea de Metin2 din Romania.
    Link: https://discord.gg/Kr9nUpWa4X

Suntem aproape 1000 membri! - Avem chat activ zilnic, support, cereri, resurse.

See full signature
    Helper Helper
  • Reacții: 2785
  • Mesaje utile: 12
  • Server: Nethis/Thoth/Yitian2
  • Regat: Chunjo

Medalii

Da, poți face un rework pe Serverfiles M2KSF 2.0 Clean, folosind modelele 3D și texturile vechi, și să-l adaptezi de la DirectX8 la DirectX11 sau 12, dar hai să analizăm mai clar dacă merită efortul, în funcție de scopul tău și ce implică asta.

✅ Ce înseamnă "rework" de acest tip:
    Adaptare grafică (DX8 → DX11/12):

Trebuie să refaci/shader-ui și eventual rescrii parțial motorul grafic (sau folosești un wrapper, dar nu e ideal).

Dacă nu ai sursele clientului/metin2.bin, modificările sunt limitate.

Poți folosi ReShade pentru efecte moderne, dar nu e o soluție nativă.

Texturi și modele vechi (nostalgie):

Se pot importa fără mari probleme.

Atrag jucători vechi, dacă e bine optimizat și pus într-un context clar.

Performanță și compatibilitate modernă (DX11/12):

Avantaje: mai bun suport pentru GPU-uri moderne, anti-aliasing, umbre dinamice, etc.

Dezavantaje: timp foarte mare de dezvoltare dacă o faci de la 0 sau fără surse originale.

🔍 Merită?
    Depinde de scopul tău:

🎮 Dacă faci un server privat Metin2 pentru jucat/pasionați (nostalgici):

Da, merită parțial – reworkul cu texturi și modele vechi + optimizare client poate atrage fani vechi ai jocului.
    Dar să încerci să "portezi" întregul client la DirectX 11/12 fără surse, nu prea merită. E muncă uriașă și rezultatele pot fi instabile.

🧪 Dacă e proiect personal de învățare sau portofoliu dev:

Merită pentru experiență, dar așteaptă-te la mult reverse engineering și lucrat în cod binar/C++.

💰 Dacă vrei să faci bani din server (să devină popular):

Nu DirectX-ul contează aici, ci stabilitatea, gameplay-ul, marketingul, comunitatea.
    Poți avea DX8 și totuși un server cu succes dacă totul e echilibrat și bine prezentat.

Autor subiect

Medalii

Și de Hamachi nu s-a mai auzit nimic?

Am încercat local sa merg pe varianta Bridge Hamachi și am actualizat în sursa serverului peste tot cu ip ul hamachi, dar nu mai comunica cu mysql și nici vreo șansă să mă conectez.

Până ce reușesc sa o rezolv cu ăștia de la Contabo, mă gândeam că cel mai eficient este sa lucrez cu oamenii prin Hamachi.
    Administrator
  • Administrator
  • Reacții: 29032
  • Mesaje utile: 17
  • Server: Saga2 - Soon
    Administrator
    Administrator
    buvalad scrie: Și de Hamachi nu s-a mai auzit nimic?

Am încercat local sa merg pe varianta Bridge Hamachi și am actualizat în sursa serverului peste tot cu ip ul hamachi, dar nu mai comunica cu mysql și nici vreo șansă să mă conectez.

Până ce reușesc sa o rezolv cu ăștia de la Contabo, mă gândeam că cel mai eficient este sa lucrez cu oamenii prin Hamachi.
    nici hamachi.
    Te asteptam si pe serverul de Discord :p - aici ne-am strans toata comunitatea de Metin2 din Romania.
    Link: https://discord.gg/Kr9nUpWa4X

Suntem aproape 1000 membri! - Avem chat activ zilnic, support, cereri, resurse.

See full signature
  • Reacții: 27
  • Mesaje utile: 0
  • Regat: Shinsoo
  • Medalii

poti face daca ai un IP static cu proxy + bind ip si porturile le faci dintr un router portforwarding si va merge fara hamachi fara orice ai nevoie ..

bind_ip : ipul tau static .
    proxy_ip: ipul de la router.
    Helper Helper

Medalii

buvalad scrie: Și de Hamachi nu s-a mai auzit nimic?

No-IP
    DynDNS
    Radmin VPN
    ZeroTier
    GameRanger
    NetOverNet
    SoftEther VPN
    Pentru ceva ușor și stabil, Radmin VPN e alegerea #1 pentru mulți înlocuitori de Hamachi, mai ales pentru jocuri ca Metin2 private servere.
    Helper Helper

Medalii

Recomand in primul rand sa gasesti pe cineva sa te ajute sa instalezi si sa fixezi grafica :D

Autor subiect

Medalii

Revin cu vesti:

Am trecut de la Serverfiles M2KSF Clean 2.0, la serverfiles MartySama 5.8 cu OS FreeBSD 14.

Astfel am instalat direct in serverfiles ZeroTier si atat eu cat si ceilalti ne putem conecta direct cu IP-ul ZeroTier al serverului.

Este foarte stabila conexiunea, si limita de 30 de persoane nu ar fi o problema avand in vedere ca nu suntem nici macar 10 persoane. :)

Voi reveni curand cu modelele 3d rework pentru FMS. :) Las mai jos un mic spoiler pentru modelul mai oriental :ymblushing: :
    [Întrebare] Hosting Local PC - Mesaj 10 - Imagine 1
    [Întrebare] Hosting Local PC - Mesaj 10 - Imagine 2
    Moved from Support to Probleme rezolvate on 19 Mai 2025, 19:40 by ZuZuR

🔥 Hai pe Discord! - Chat activ și support direct

Te așteptăm și pe serverul de Discord - aici ne-am strâns toată comunitatea de Metin2 din România.

Alătură-te acum!
    1300+ de membri activi!
    Robot Discord
    Roboțelu'
    Anunț
    Închis
    • Subiecte similare

• de Andi » » în FIX-uri
        1
        Răspunsuri
        290
        Vizualizări
        de Lugh
      • de GRINCH » » în Arhivă probleme
        1
        Răspunsuri
        138
        Vizualizări
        de Reizo
      • de KintaRoyala69 » » în Probleme rezolvate
        1
        Răspunsuri
        146
        Vizualizări
        de ZuZuR
      • de KintaRoyala69 » » în Probleme rezolvate
        2
        Răspunsuri
        127
        Vizualizări
        de Angelic

Înapoi la “Probleme rezolvate”

Informații

Utilizatori ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori