Lucrăm la îmbunătățirea site-ului! Este posibil ca unele module să nu funcționeze corect!
1 mesaj
Helper Helper

Autor subiect

• Reacții: 2783
  • Mesaje utile: 12
  • Status: Pierd vremea ^.^
  • Server: Nethis/Thoth/Yitian2
  • Regat: Chunjo
  • Discord: [Vezi ID]

Medalii

Helper

Autor subiect

Helper
    *Tutorial:

Salut :D

Am zis ca poate exista oameni care cauta un tutorial sau niste comenzi in sql sa le faca viata mai usoara, astfel in urmatorul tutorial am sa va explic putin cum sa folosim si la ce va ajuta aceste comenzi.

Pentru inceput sa va invat cum accesam "consola" sql-ului.

Pentru a accesa consola tot ce trebuie sa faceti este sa intrati in ce tabel doriti si sa apasati tastele CTRL+Q.
    Ba mai mult nu aveti nevoie sa intrati in vreun tabel pentru a folosi aceasta comanda, eu v-am dat exemplul cu tabel pentru ca ma gandesc ca in acel tabel doriti sa modificati.

Acum ca stim ce este o consola, sa vedem cum o putem folosi.

Pentru moment am sa va arat o comanda simpla si am sa incerc sa va explic cat de mult posibil ceea ce face ea.
    [Tutorial] Lista Comenzi SQL - Mesaj 1 - Imagine 1 Aceasta comanda va SELECTA toate row-urile DIN item_proto unde Vnumul itemului este mai mare de 10 dar este mai mic de 20.

[*] - Toate
    [SELECT] - Selecteaza
    [FROM] - Din
    [WHERE] - UNDE
    [AND] - Si

Rezultatul arata cam asa:
    [Tutorial] Lista Comenzi SQL - Mesaj 1 - Imagine 2 Practic ne-a selectat toate randurile unde vnumul itemului nu era mai mic de 10 sau mai mare de 20.

O alta comanda ar fi:
    [Tutorial] Lista Comenzi SQL - Mesaj 1 - Imagine 3 Aceasta comanda face exact ce este mai sus doar ca in loc sa selecteze tot randul selecteaza doar vnumul obiectelor.

Rezultatul arata cam asa:
    [Tutorial] Lista Comenzi SQL - Mesaj 1 - Imagine 4 Alte doua comenzi care va vor ajuta destul de mult sunt acestea:
    [Tutorial] Lista Comenzi SQL - Mesaj 1 - Imagine 5 [Tutorial] Lista Comenzi SQL - Mesaj 1 - Imagine 6 Prima comanda va selecteaza si va sorteaza obiectele Ascendent adica:
    [Tutorial] Lista Comenzi SQL - Mesaj 1 - Imagine 7 A doua comanda va selecteaza si va sorteaza obiectele Descendent adica:
    [Tutorial] Lista Comenzi SQL - Mesaj 1 - Imagine 8 O ultima comanda inainte de a va spune cu ce va ajuta aceste comenzi si cum le putem folosii practic si usor.

Aceasta comanda este alcatuita din doua randuri si arata cam asa:
    [Tutorial] Lista Comenzi SQL - Mesaj 1 - Imagine 9 Ce face? Pai acum folosim doua noi variabile si aceastea sunt numite UPDATE, SET.

Ele sunt folosite pentru a schimba ceva in tabel direct din comanda, in cazul nostru va schimba randul de exp actual cu 1 la vnumurile mobilor 2493, 2492.
    In final a doua comanda dupa cum am invatat mai sus ne selecteaza ce am modificat si ne arata pentru a putea vedea fara sa mai cautam in tabel, arata cam asa:
    [Tutorial] Lista Comenzi SQL - Mesaj 1 - Imagine 10
    Acestea sunt cateva comenzi pe care eu le recomand sa le aveti si poate sa le folositi.
    Comenzile au fost create pentru a va usura munca, poate unii dintre voi aveti nevoie sa stergeti obiecte din tabelul item dar din pacate sunt prea multe iteme si serverul sta prea mult in mentenanta, folosind o comanda este mult mai usor, practic si aveti gandul ca 100% nu ati uitat nimic in proces sau alte lucruri.

Tin sa mentionez ca acest tutorial l-am creat pentru cei la inceput, aceste comenzi va ajuta si va fac viata mai usoara, evident sunt multe alte comenzi dar sustin ca odata ce ai invatat "Basic-ul" restul devine doar poveste :)

Cum descarc de pe TeraBox?

• Este asemănător cu Mega.nz
    • Instalați-vă clientul lor de Download de aici
    • Faceți-vă un cont (vă puteți loga cu Facebook / Google / etc)
    • Dacă nu vreți să descărcați clientul de Download, folosiți acest site
    • Gata! Acum puteți descărca resursele

De ce folosim TeraBox?

• Este gratuit
    • Primești 1TB de spațiu gratuit la orice cont creat!
    • Este ușor de folosit și varianta premium este foarte ieftină
    • Fișierele nu sunt șterse niciodată
    TeraBox logo

🔥 Hai pe Discord! - Chat activ și support direct

Te așteptăm și pe serverul de Discord - aici ne-am strâns toată comunitatea de Metin2 din România.

Alătură-te acum!
    1300+ de membri activi!
    Robot Discord
    Roboțelu'
    Anunț

Creează-ți un cont sau autentifică-te pentru a participa la discuție

Trebuie să fii membru pentru a răspunde

Creează-ți un cont

Înregistrează-te și alătură-te comunității noastre

Membrii pot crea subiecte noi și pot descărca resurse Metin2 Gratuit!

Te poți înregistra rapid utilizând contul tău de Discord sau Github

Înregistrare

Autentifică-te

• Subiecte similare

• de Andi » » în Tutoriale
        0
        Răspunsuri
        78
        Vizualizări
        de Andi
      • de [HF]White » » în Tutoriale
        0
        Răspunsuri
        693
        Vizualizări
        de [HF]White
      • de [HF]White » » în Tutoriale
        0
        Răspunsuri
        75
        Vizualizări
        de [HF]White

Înapoi la “Tutoriale”

Informații

Utilizatori ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator