6 mesaje
  • Reacții: 34
  • Mesaje utile: 2
  • Status: Pierd vremea ^.^
  • Server: In curand
  • Regat: Jinno
  • Medalii

*Problemă/Întrebare:

*Resursă folosită (sistem/funcție/modificare):

*Syserr:

*Fișier(e) cu problema (link pastebin / code):

*Poze / Video:Salut, baieti am si eu o problema, nu se aude muzica la client, cand apas pe butonul schimba melodia nu apare fereastra de selectare a melodiilor, nu canta, nu am erori syser... nu imi dau seama de la ce e...am import snd in totul root, functile la muzica, dar nu-mi dau seama unde e problema de nu se aude...bgm are in client...am incercat si cu alt miles de la alt client si nimic..

🔥 Hai pe Discord! - Chat activ și support direct

Te așteptăm și pe serverul de Discord - aici ne-am strâns toată comunitatea de Metin2 din România.

Alătură-te acum!
    1300+ de membri activi!
    Robot Discord
    Roboțelu'
    Anunț
    Robot Robot
  • Reacții: 0
  • Mesaje utile: 0
  • Status: Sunt doar un Bot :)
  • Regat: Shinsoo

Medalii

Robot
    Robot

Mesaj de Uriel »

Salut, KintaRoyala69!

Îți recomand câteva link-uri utile care te pot ajuta să rezolvi problema mai rapid:

- Alte probleme rezolvate
    - Fixuri Metin2
    - Tutoriale
    - Cum resetez parola MySQL
    - Compilare sursă Metin2
    - Lista FreeBSD pentru compilare

Și dacă vrei ajutor direct, te așteptăm pe serverul nostru de Discord — chat activ, suport live și o comunitate faină gata să te ajute! Pentru a intra pe serverul de Discord: Click aici
  • Medalii

Va rog frumos cineva?
  • Reacții: 67

Medalii

baga alt sound in pack si o sati merga
    ;;)
  • Medalii

mrpower8098 scrie: baga alt sound in pack si o sati merga
    ;;)
    Am incercat si nimic, idee este ca atunci cand apas pe buton schimba melodia nu se intampla nimic
  • Reacții: 21
  • Mesaje utile: 5
  • Medalii

Mesaj de Dintisor »

Salut,
    Ca de fiecare data iti voi explica ce poti verifica/modifica pentru a ajunge la rezolvarea problemei tale,
    Sa incepem:

Dacă la apăsarea butonului de schimbare melodie (BGM) nu se deschide fereastra de selecție și nu se aude nimic, dar nu apare nicio eroare în syserr, atunci problema e probabil logică (script/UI sau fișiere lipsă), nu tehnică (crash, dll, etc).

🔍 Verificări de bază

Verifică existența și structura folderului BGM

Folderul trebuie să fie în rădăcina clientului, adică:
    client/
    ├── BGM/
    │ ├── title.mp3
    │ ├── locale.mp3
    │ └── etc...
    Fisierele trebuie să fie în format .mp3 (nu .wav sau .ogg, dacă ai înlocuit MILES).

În unele client-uri, BGM-ul trebuie să fie convertit la 44.1kHz, stereo, 128kbps MP3.

2. Verifică în root/uiMusicList.py (sau fișier similar)

Acolo este definită logica pentru fereastra de selecție BGM.

Caută o funcție de tipul:
    def OnClickChangeMusic(self):
    import uiMusicList
    self.musicList = uiMusicList.MusicListDialog()
    self.musicList.Show()
    Dacă ai modificat ceva acolo (nume funcție, import, path etc.), asigură-te că fereastra uiMusicList există și e apelată corect.

3. Verifică dacă uiMusicList.py există în root și este funcțional

Dacă lipsește sau are o eroare de sintaxă, fereastra nu se va deschide deloc, dar fără log în syserr (pentru că excepția poate fi prinsă în try/except).

Test simplu: pune un print("MusicList opened") în constructorul clasei din uiMusicList.py, apoi vezi dacă apare mesajul în syslog.txt sau locale.cfg când apeși butonul.

Dacă nu apare, evenimentul de click nu se declanșează → problema e în legătura UI ↔ cod.

4. Verifică fișierul .py sau .pyc asociat butonului

În uisystemoption.py sau un fișier similar, butonul „Change Music” ar trebui să aibă ceva de genul:
    self.musicButton.SetEvent(ui.__mem_func__(self.OnClickChangeMusic))
    Dacă ai schimbat ID-ul butonului în .wnd sau ai modificat codul fără să păstrezi funcția de event, butonul nu va face nimic.

5. Verifică motorul audio (Miles)

Dacă ai încercat cu alt Miles și tot nu merge, e posibil să lipsească librăria mss32.dll potrivită pentru versiunea clientului tău.

În unele clienți, fișierele BGM sunt redate prin bgmManager, nu direct prin Miles. Vezi dacă bgmManagerModule.py există și conține funcții de tipul bgmManager.PlayMusic(filename).

Revino cu reply dupa ce ai verificat aceste fisiere si functii si incercam sa gasim o rezolvare,

Succes !

📢 Resurse Metin2 Premium!

Zeci de resurse Metin2 Premium - exclusive și 100% funcționale începând cu 15.99€!.

Vezi resursele Cumpără premium
    Premium
    Premium
    Anunț
    Închis

Înapoi la “Arhivă probleme”

Informații

Utilizatori ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Discord ID copiat: